Autohuur Den Bosch

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Den Bosch zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Den Bosch

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Den Bosch zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Den Bosch

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Den Bosch
EasyTerra Autohuur Den Bosch is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 4
M Hitters Europcar Rietveldenweg 41e
“Alles goed geregeld”

“Alles goed geregeld. Alleen svp even vermelden op voucher dat eventueel het eigen risico is afgekocht”

27-11-2018 12:01

Locatie informatie voor Den Bosch

Introductie

Den Bosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant in het zuiden van Nederland. De stad heeft een groot middeleeuws centrum rond de gotische kathedraal Sint-Jan. Het is het grootste omwalde gebied van het land. De stadswallen zijn voor een groot deel gerestaureerd. De stad heeft een uniek stelsel van ondergrondse waterlopen. Dat zijn zijstroompjes van het riviertje de Dieze, die in de middeleeuwen werden overkluisd. Deze ‘Binnendieze’ is een toeristische attractie. De officiële naam van de stad is ’s-Hertogenbosch, maar in de volksmond spreekt vrijwel iedereen van Den Bosch.

Bevolking

De stad heeft 135.000 inwoners. In carnavalstijd worden de stadse Bosschenaren dorpse Oeteldonkers. Die naam is aan het eind van de 19e eeuw ontstaan toen het destijds zeer deftige ’s-Hertogenbosch dreigde het barbaarse carnavalsfeest te verbieden.

Ligging

Den Bosch ligt in Zuid-Nederland en is ontstaan bij de samenloop van de riviertjes de Aa en de Dommel. De stad heeft zich zo ver uitgebreid dat ze nu ook grenst aan de rivier de Maas. De omgeving van de stad is dus een typisch rivierenlandschap. Aan de Maas zijn strandjes waar in de zomer druk gebruik van wordt gemaakt. In Den Bosch zelf zijn vier grote recreatiemeren. De stad ligt 55 kilometer ten zuidoosten van Utrecht en 35 kilometer ten noordwesten van Eindhoven.

Economie

Den Bosch had ooit wel enige industrie, maar daar is weinig van over. Het is nu vooral een stad van zakelijke en financiële dienstverlening. De chique zakenbank Van Lanschot heeft zijn wortels in Den Bosch. De grootste Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft er een belangrijke vestiging en verder vinden nogal wat mensen werk in het openbaar bestuur.
De winkels in het historische Den Bosch trekken veel mensen van buiten, waar ook de horeca van profiteert.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Eindhoven Airport (ong. 35 km). Van dat vliegveld vertrekken rechtstreekse vluchten naar enkele Europese hoofdsteden en vakantiebestemmingen in Zuid-Europa, voor het merendeel uitgevoerd door budget vliegmaatschappijen. De nationale luchthaven Schiphol is via de A2 en de A9 binnen een uur bereikbaar, althans buiten de spitstijden.

Openbaar Vervoer

Den Bosch heeft een uitgebreid net van stadsbussen. Vanaf het centrale busstation voor het treinstation vertrekken ook vele regionale buslijnen naar plaatsen in de omgeving. Er is een speciale busdienst naar het sprookjespark De Efteling bij Kaatsheuvel.
De stad ligt op een knooppunt van spoorlijnen. Er zijn goede treinverbindingen naar het noorden (Utrecht, Amsterdam), naar het zuiden (Eindhoven, Maastricht), naar het oosten (Nijmegen) en naar het westen (Tilburg, Breda).

Verkeer- en Parkeersituatie

Den Bosch ligt aan de snelweg A2 (Amsterdam-Maastricht) en A59 (Zeeland-Oss). Beide wegen samen fungeren als randweg voor de stad. Het verkeer staat er geregeld vast. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van het aantal rijstroken.

De winkelstraten in de binnenstad zijn met beweegbare piramides in het wegdek afgesloten voor autoverkeer van 12.00 tot 07.00. Alleen houders van een pasje kunnen die piramides bedienen.
Er zijn zes overdekte parkeergarages in het centrum. Ook zijn er enkele parkeerterreinen die u vooral vindt in het zuidelijke deel van de oude stad. Via het dynamische Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS) worden automobilisten naar vrije parkeerplekken geleid. Net buiten het centrum liggen drie P+R-terreinen: Vlijmenseweg, De Vliert en Provinciehuis. Van die transferia vertrekken regelmatig bussen naar het centrum.

Hotels

De stad heeft een redelijk aanbod van hotels. Behalve in het hart van de stad (aan de Markt) zijn viersterrenhotels te vinden in de directe omgeving van Den Bosch, zoals in Rosmalen en Zaltbommel. Er zijn ook bed & breakfast accommodaties. Sommige zijn erg klein en hebben slechts één 2-persoonskamer beschikbaar maar ze zijn vrijwel zonder uitzondering in oude sfeervolle panden ondergebracht.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Den Bosch raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Den Bosch

EasyTerra Autohuur Den Bosch vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Den Bosch, klikt u dan door naar de Auto huren Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.