Autohuur Tilburg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Tilburg zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Tilburg

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Tilburg zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Tilburg

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Tilburg
EasyTerra Autohuur Tilburg is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Tilburg

Introductie

Tilburg profileert zichzelf als moderne industriestad. Het centrum is een mengeling van oude en nieuwe architectuur.

Bevolking

De stad heeft ruim 200.000 inwoners. Daarmee is het de zesde stad van Nederland (na Eindhoven en voor Groningen). De Tilburgers worden ook wel ‘Kruikenzeikers’ genoemd. Dit omdat vele inwoners vroeger hun urine bewaarden in kruiken en die verkochten aan de textielindustrie. De urine werd gebruikt voor het wassen van wol. Tijdens carnaval wordt Tilburg omgedoopt in ‘Kruikenstad’.

Ligging

Tilburg ligt in het zuiden van Nederland, centraal in de provincie Noord-Brabant en niet ver van de grens met België. Tilburg ligt 120 kilometer van Amsterdam, 80 kilometer van Rotterdam en 40 kilometer van Eindhoven.

Economie

Tilburg is groot geworden door de textielindustrie. Na de teloorgang van de textiel heeft de stad moeite gehad het hoofd boven water te houden. Tegenwoordig spelen de chemische en voedingsmiddelenindustrie een belangrijke rol. Ook zijn er veel transportbedrijven gevestigd. Daarnaast heeft Tilburg zich ontwikkeld als onderwijsstad. In 1986 werd de Katholieke Hogeschool een universiteit. Er zijn ook diverse andere hoger onderwijsinstellingen.
De stad trekt veel bezoekers met het jaarlijkse multiculturele festijn Festival Mundial en de ook jaarlijkse Tilburgse Kermis (de grootste kermis van Nederland).

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Eindhoven Airport. Van dat vliegveld vertrekken rechtstreekse vluchten naar enkele Europese hoofdsteden en vakantiebestemmingen in Zuid-Europa, voor het merendeel uitgevoerd door budget vliegmaatschappijen. Het vliegveld ligt zo’n 25 kilometer ten oosten van de stad.

Openbaar Vervoer

Tilburg heeft een fijnmazig openbaar busnetwerk. De acht lijnen van de BBA lopen alle via het centrale busstation voor het treinstation Tilburg Centraal. De maatschappij verzorgt ook busdiensten naar plaatsen in de omgeving, zoals Eindhoven en Breda.

Verkeer- en Parkeersituatie

De stad ligt aan de autosnelweg Vlissingen-Breda-Eindhoven (A58). Er zijn plannen om enkele snelwegen door te trekken naar Tilburg, zoals de A27 vanuit Utrecht. Op dit moment wordt er gewerkt aan de aanleg van een rondweg, die in 2010 klaar moet zijn. Het verkeer door Tilburg zal dan flink afnemen. Nu is het vaak erg druk in de stad door het vele doorgaande verkeer.

Tilburg heeft zes bewaakte parkeergarages. Deze staan duidelijk aangegeven op borden langs de wegen naar het centrum. Op die borden staat ook vermeld of en hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn. Op straat parkeren is mogelijk, maar als u een hele dag wilt parkeren is het goedkoper uw auto in een parkeergarage te stallen. Let op: zwarte parkeermeters zijn in principe bedoeld voor bewoners en hun bezoekers. U kunt daar uitsluitend voor een hele dag betalen.

Hotels

De stad heeft een redelijk aanbod van hotels. Ook in de omgeving zijn enkele goede hotels te vinden, zoals in Kaatsheuvel bij het attractiepark ‘De Efteling’. Wees erop bedacht dat bij de grote evenementen (Tilburgse Kermis, Festival Mundial) de hotels vaak volgeboekt zijn. Om teleurstelling te voorkomen kunt u beter een kamer reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Tilburg raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Tilburg

EasyTerra Autohuur Tilburg vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Stadskantoren

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Tilburg, klikt u dan door naar de Auto huren Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.