Autohuur Roosendaal

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Roosendaal zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Roosendaal

  1. Home
  2. Autohuur Nederland
  3. Roosendaal
EasyTerra Autohuur Roosendaal is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Roosendaal

Introductie

Roosendaal is een plaats in de provincie Brabant, die vooral bekend is vanwege het internationale treinstation. Niet veel mensen buiten de regio weten dat Roosendaal een gezellig historisch centrum heeft met vele winkels. De stad is het centrum van West-Brabant met vele aantrekkelijke recreatiemogelijkheden.

Bevolking

Roosendaal heeft ongeveer 75.000 inwoners.

Ligging

De gemeente ligt in het westen van de provincie Noord-Brabant vlak bij de Belgische grens, ongeveer halverwege Rotterdam en Antwerpen. Ten westen van Roosendaal ligt Bergen op Zoom. De gemeente is omringd door uitgestrekte bossen en natuurgebieden als de Wouwse Plantage, Visdonk en de Rucphense Heide.

Economie

Door de ligging tussen Rotterdam en Antwerpen en aan een belangrijke internationale spoorlijn is de transportsector in Roosendaal sterk vertegenwoordigd. Verder werken er veel mensen in de (semi-) overheidssector en in de zorg. Verder staat Roosendaal van oudsher bekend als winkelstad met een regionale functie. Ook zijn er veel horecabedrijven die, vooral in het weekend, een grote aantrekkingskracht hebben op mensen uit de wijde omtrek van Roosendaal.

Vliegvelden

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Rotterdam Airport (ong. 65 km). Voor vluchten naar Zuid-Europese vakantiebestemmingen is Eindhoven Airport (ong. 85 km) een goed alternatief. De nationale luchthaven Amsterdam Schiphol Airport is in ongeveer anderhalf uur bereikbaar (130 km). De nationale Belgische luchthaven van Brussel (Zaventem) ligt 95 km ten zuiden van Roosendaal.

Openbaar Vervoer

Roosendaal heeft een internationaal treinstation. Het ligt op de spoorlijn van Amsterdam naar Parijs. De treinen stoppen in Roosendaal zodat mensen kunnen overstappen de oost-west railverbinding tussen Zeeland en Limburg.

Roosendaal heeft vijf stadsbuslijnen. Zogeheten buurtbussen rijden naar de omliggende plaatsen Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage. Vanaf het busstation De Roselaar vertrekken ook vele streekbussen, o.m. naar Bergen op Zoom en Breda. De vertrek- en aankomsttijden van de bussen zijn afgestemd op het schema van de treinen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Roosendaal ligt aan de A58 van Eindhoven naar Vlissingen, en aan de A17, een verbindingsweg tussen de A16 (Rotterdam-Belgische grens) en de A58.

In het winkelcentrum zijn de straten autovrij. In de wegen eromheen zijn de parkeerplaatsen voorbehouden aan de bewoners, de zogeheten vergunninghouderzone. Op iets meer afstand an het centrum mag u maximaal 4 uur parkeren. Beter is het uw auto te stallen op de grote parkeerterreinen in het centrum (Van Dregtplein, Kloosterstraat, Kadeplein) of in een van de drie parkeergarages (Roselaar, Biggelaar en Mill Hill). Via dynamische borden wordt u verwezen naar een garage met vrije parkeerplaatsen. Op vrijdagavond en zaterdag kunt u ook gebruik maken van het terrein achter het Stadskantoor.
Bij het NS-station liggen twee P+R-terreinen, alleen het terrein aan de Stationsstraat is openbaar toegankelijk, het terrein aan de Spoorstraat is alleen voor abonnementhouders.

Hotels

Roosendaal heeft vijf hotels. Dat is ruim voldoende voor een plaats van deze omvang. Het is in het algemeen niet nodig uw kamer te reserveren, behalve tijdens evenementen (bijv. carnaval). In de omgeving van Roosendaal zijn vele campings.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Roosendaal raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Nederland, maar in een andere stad dan Roosendaal, klikt u dan door naar de Autohuur Nederland pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Nederland u een auto huren wilt.