Autohuur Poznan

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Poznan zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Poznan

  1. Home
  2. Autohuur Polen
  3. Poznan
EasyTerra Autohuur Poznan is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Poznan

Autoverhuur Poznan
Autoverhuur Poznan

Introductie

Poznań is een historische stad; volgens velen de geboorteplaats van Polen als natie. Het was ook de eerste hoofdstad van het land. Het centrum is het marktplein omgeven door huizen in barok- en renaissancestijl. Ook staat daar het raadhuis, waar iedere dag om 12 uur twee tinnen geitjes uit de klokkentoren tevoorschijn komen die twaalf keer de koppen tegen elkaar stoten. Het verhaal daarachter? Hoor het in Poznań zelf!

Bevolking

De stad heeft ongeveer 560.000 inwoners.

Ligging

Poznań ligt in het westen van Polen, aan de Wartarivier die ten noorden van de stad afbuigt naar het westen om uiteindelijk uit te monden in de Oder. In die Warta ligt een eiland, Ostrów Tumski, waarop de oude kathedraal van Poznań staat.

Economie

De stad is al sinds de Middeleeuwen een belangrijk handelscentrum. Dat vertaalt zich in de meer dan dertig grote beurzen die er ieder jaar worden gehouden. Sinds de val van het communisme hebben vele Westerse bedrijven geïnvesteerd in Poznań, vooral in de voedings-, meubel- en auto-industrie. Ook is de stad, dankzij de goede rail- en wegverbindingen een logistiek centrum. Poznań is de op een na welvarendste stad van het land, na de hoofdstad Warschau.

Vliegvelden

De luchthaven van de stad, Poznan Airport (in Pools: Port Lotniczy Poznań-Ławica), ligt 10 kilometer ten westen van het centrum. Het vliegveld is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar via de weg Jana Henryka Dąbrowskiego. De route naar de luchthaven staat duidelijk op verkeersborden aangegeven.

Openbaar Vervoer

Poznań heeft goed openbaar vervoer, dat bestaat uit twee soorten trams (gewone en sneltrams) en bussen. De gewone trams zijn de beste keuze voor vervoer in en om het centrum, terwijl de sneltrams en bussen naar de buitenwijken rijden. Ook zijn er goede bus- en treinverbindingen met andere Poolse steden, waaronder Wroclaw en Warschau. Internationale treinverbindingen zijn er met Berlijn en Moskou.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het oude centrum van Poznań is zeer compact en gedeeltelijk verkeersvrij. Rond dat centrum zijn enkele parkeerterreinen en -garages, waar u uw huurauto kunt stallen. Dat is uit veiligheidsoverwegingen ook te verkiezen boven parkeren op straat. Bovendien staat op straat vaak slecht aangegeven óf u er moet betalen en zo ja, hoeveel en waar. De parkeerpolitie weet dit wel en schrijft gemakkelijk bonnen uit.

Hotels

Er is een overvloed aan accommodaties in Poznań in alle categorieën. Toch kan het moeilijk zijn om een hotelkamer naar uw smaak te vinden en dat komt door de vele beurzen en congressen die jaarlijks in de stad worden gehouden. Tijdens grotere beurzen zijn vrijwel alle hotels volgeboekt. Het kantoor van Glob-Tour in de centrale hal van het treinstation kan in dat geval behulpzaam zijn bij het vinden van een eenvoudige kamer in een bed & breakfast of pension.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Poznań raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Poznan

EasyTerra Autohuur Poznan vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Polen, maar in een andere stad dan Poznan, klikt u dan door naar de Autohuur Polen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Polen u een auto huren wilt.