Autohuur Izmir

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Izmir zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Izmir

  1. Home
  2. Autohuur Turkije
  3. Izmir
EasyTerra Autohuur Izmir is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 7.9 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 33
Maria Budget Izmir Airport
“Snel geboekt en ter plaatse prima…”

“Snel geboekt en ter plaatse prima geholpen. Enige nadeel vond ik dat niet geheel duidelijk was wat er nog aan extra kosten bij kwam na de reservering (ik had kinderzitje, 2e bestuurder en verzekering bij reservering aangegeven, maar daarvoor bleek ik nog ter plekke te moeten betalen).”

24-10-2018 06:13
Ali G Alamo Rent a Car Izmir Airport
“Altijd alles prima geregeld en de prijs…”

“Altijd alles prima geregeld en de prijs is goed”

30-09-2018 08:54
Edith Horuz-broekhoven Budget Izmir Airport
“Boeken van auto zeer overzichtelijk en eenvoudig.”

“Boeken van auto zeer overzichtelijk en eenvoudig. Goedkoop en uitgebreide dekking en opties. Zonder problemen de auto bij de verhuurder opgehaald en ingeleverd. Grote keus uit verschillende autoverhuurmaatschappijen. Boek de volgende keer zeker weer via easy terra.”

06-08-2018 18:26

Locatie informatie voor Izmir

Autoverhuur Izmir
Autoverhuur Izmir

Introductie

Izmir is het vroegere Smyrna, een naam die de Grieken aan de plaats gaven. Het is een van de oudste steden in het Midden-Oosten, maar ook een stad waar door veldslagen veel verwoest is. Uit de glorietijd van de stad stammen de agora en een vesting. Izmir is de derde stad van Turkije en een mengeling van een echte Oosterse stad en moderne efficiency. Zo is er nog steeds de oude Kemeralty bazaar waar het krioelt van de mensen, maar de haven is uiterst modern. Van half juni tot half juli wordt het jaarlijkse muziekfestival gehouden met internationale artiesten. Alle muziekgenres komen aan bod (pop, rock, jazz, klassiek etc.) en de optredens vinden vaak plaats in oude openluchttheaters.

Bevolking

De stad heeft ruim 3,5 miljoen inwoners, die bekend staan als zeer liberaal. Dat uit zich in een dynamische levensstijl en minder onderscheid tussen mannen en vrouwen dan in meer traditioneel-islamitische gemeenschappen.

Ligging

Izmir ligt aan de westkust van Turkije, aan de Egeïsche Zee. Het is een uitgestrekte stad met Konak als het oude, commerciële centrum. De moderne stad ligt voornamelijk op de vlakke delta van de nabij gelegen rivier, aan de oostkant van de Golf van Izmir en op de heuvels ten zuiden daarvan.

Economie

De stad is een industrieel en commercieel centrum met een belangrijke haven. In en om Izmir worden kleurstoffen, zeep, textiel, en tabak geproduceerd. In de omgeving worden verder groenten en fruit verbouwd die deels rechtstreeks worden geëxporteerd en deels verwerkt worden door de uitgebreide voedingsmiddelen-industrie. Deze producten worden via de haven geëxporteerd.
Verder worden er jaarlijks vele beurzen en tentoonstellingen gehouden. De grootste vindt plaats in september: de Internationale Beurs in het Kültürpark.

Vliegvelden

De internationale luchthaven van Izmir – Adnan Menderes Airport – ligt 18 kilometer ten zuiden van de stad langs de weg naar Selçuk en Ephesus. Vanaf de luchthaven vertrekken dagelijks meerdere vliegtuigen naar Istanbul, Ankara en Antalya en er zijn ook vele directe verbindingen met Europese steden. Iedere 20 minuten rijdt er een shuttlebus (Havas) van het vliegveld naar het centrum van Izmir. r is ook een treinverbinding met het Basmane treinstation in Izmir.
Vanaf de luchthaven bent u met een huurauto in ongeveer een uur bij de wereldberoemde ruïnes van Ephesus (60 kilometer).

Openbaar Vervoer

Zo’n acht kilometer ten noordoosten van het centrum ligt het enorme busstation. Daar vertrekken luxe bussen naar alle windstreken. Naar belangrijke bestemmingen zijn er ieder uur busverbindingen: Istanbul (reistijd: 10 uur), Ankara (9 uur), Antalya (9 uur), Bursa (7 uur), Marmaris (6 uur), Bodrum (4 uur) en Konya (8 uur).

De stad heeft twee treinstations. Voor bezoekers is het Basmane-station in het centrum het belangrijkste. Daar vertrekken intercity-treinen naar Ankara (reistijd: 14 uur), Denizli (5-6 uur) en Isparta (9 uur).
Verder zijn er vanuit de haven veerverbindingen met Istanbul (19 uur) en Venetië (70 uur). De Alsancak Ferry Terminal ligt twee kilometer ten noorden van het stadscentrum.

In de stad zelf zijn de zogeheten dolmus-busjes de aangewezen (en goedkope) vorm van openbar vervoer. De meeste busjes rijden een vaste route.

Verkeer- en Parkeersituatie

Izmir is geen kleine stad en een belangrijk economisch centrum. Het is er dus vrij druk en het centrum is vol kleine, kronkelige straatjes. De hotelwijk (zie hieronder) heeft uitstekende doorgaande wegen en is goed bereikbaar. De meeste hotels hebben parkeergelegenheid op eigen terrein.

U kunt per huurauto prachtige tochten maken in de omgeving, maar hou wel rekening met de Turkse rijstijl, die nogal verschilt van de onze.

Plotseling wisselen van rijbaan gebeurt voortdurend en Turkse autobestuurders trekken zich nauwelijks iets aan van verkeersborden. Op buitenwegen kunnen plotseling hindernissen opdoemen, vooral na een bocht. Mensen en kuddes vee lopen vaak midden op de weg. Vermijd rijden in het donker. Behalve de hier al genoemde gevaren rijden veel Turkse auto’s zonder licht(!) om energie te besparen.

Houdt u strikt aan de maximum snelheid (binnen de bebouwde kom 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u en op de snelweg 120 km/u). De Turkse politie houdt geregeld snelheidscontroles, vooral aan de rand van steden.

Hotels

De stad heeft een ruim aanbod aan goede tot zeer goede hotels, sommige met een fraai uitzicht over de Baai van Izmir. De meeste luxe hotels liggen ten noorden van het oude centrum tussen het Kültürpark en de zee. Goedkope guesthouses (Turks: pansiyons) vindt u in het oude stadscentrum rond de bazaar. Buiten Izmir zijn alleen eenvoudige hotelletjes te vinden. Normaal gesproken is het niet moeilijk een kamer te vinden in Izmir, maar als u in een bepaald hotel wilt overnachten is het wel aan te raden uw acommodatie te reserveren. Tenslotte is Izmir een belangrijk economisch centrum en trekt de stad ook veel toeristen.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Izmir raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Izmir

EasyTerra Autohuur Izmir vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Luchthavens

Als u op zoek bent naar een huurauto in Turkije, maar in een andere stad dan Izmir, klikt u dan door naar de Autohuur Turkije pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Turkije u een auto huren wilt.