Autohuur Alice Springs

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Alice Springs zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Alice Springs

  1. Home
  2. Autohuur Australië
  3. Alice Springs
EasyTerra Autohuur Alice Springs is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Alice Springs

Autoverhuur Alice Springs
Autoverhuur Alice Springs

Introductie

Alice Springs in Centraal-Australië was oorspronkelijk een nederzetting van de Aboriginals, die er waarschijnlijk al 50.000 jaar woonden voordat de blanken arriveerden. Alice Springs was een belangrijk steunpunt voor de telegraaflijn van Adelaide naar Darwin, die in de 19e eeuw werd aangelegd. Dat historische telegraafkantoor bestaat nog steeds en is een toeristische attractie. Vooral de omgeving van Alice Springs trekt toeristen: er zijn vele wandelroutes door de MacDonnell Ranges. De stad is ook de basis voor tochten naar de beroemde Ayers Rock, ten zuiden van Alice Springs.

Bevolking

Het stadje heeft nog geen 30.000 inwoners, van wie zo’n 17% Aboriginals. Ook wonen er nogal wat Amerikanen in Alice Springs, die werken in Pine Gap, een station dat satellietcommunicatie afluistert.

Ligging

Alice Springs ligt in het midden van Australië. Het stadje heeft een zeer geïsoleerde ligging, de dichtstbijzijnde plaatsen van belang zijn Port Augusta in Zuid-Australië (1007 km) en Darwin (1305 km). De MacDonnell Ranges liggen ten oosten en ten westen van Alice Springs, met de Simpsonwoestijn ten zuidoosten van de stad. Door de stad loopt een rivier, de Todd, maar het mag nauwelijks de naam van rivier hebben: het grootste deel van het jaar staat de bedding droog.

Economie

Toerisme is van groot belang voor Alice Springs. Alle tourorganisaties hebben een kantoor in de stad en ook de vele hotels en pensions bieden de lokale bevolking werkgelegenheid. Daarnaast zijn er vele organisaties actief om het platteland rond de stad te ontwikkelen. Ook is er mijnbouw. Het afluisterstation Pine Gap (zie bij bevolking) biedt veel mensen werk.

Vliegvelden

Alice Springs Airport ligt zo’n 15 kilometer ten zuiden van de stad. De luchthaven ligt pal naast Stuart Highway (naar Adelaide) en is met een huurauto dus gemakkelijk bereikbaar. Er zijn vluchten naar Ayers Rock, Darwin, Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide, Cairns en Perth.

Openbaar Vervoer

Behalve taxi’s is er geen ander lokaal openbaar vervoer in Alice Springs. Wel is er openbaar vervoer naar verder gelegen bestemmingen. De beroemde trein The Ghan verbindt Alice Springs met Darwin en Adelaide. Ook zijn er dagelijkse busverbindingen met Darwin en Adelaide.

Verkeer- en Parkeersituatie

In Australië rijdt men links. In en rond de stad kunt u gemakkelijk rondrijden in uw huurauto en ook een parkeerplaats vinden is geen probleem. Het is niet aan te raden ’s nachts buiten de stad te rijden; sommige autoverhuurbedrijven verbieden dat zelfs. Daar is een goede reden voor: ’s nachts is het wild actiever dan overdag.
Hou rekening met de enorme afstanden in Australië. De afstand van Alice Springs naar Adelaide is 1530 kilometer en naar Darwin nauwelijks minder: 1498 kilometer.

Hotels

Er is geen gebrek aan overnachtingsmogelijkheden in Alice Springs. Van eenvoudige guesthouses voor rugzaktoeristen tot het luxueuze Lasseters Hotel & Casino (5 sterren). Daartussenin vindt u er diverse hotels en Bed & Breakfasts. Ook zijn er enkele zogeheten caravan parks, waar u een stacaravan kunt huren, uw camper kunt parkeren, of uw tent opzetten.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Alice Springs raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Alice Springs

EasyTerra Autohuur Alice Springs vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Australië, maar in een andere stad dan Alice Springs, klikt u dan door naar de Autohuur Australië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Australië u een auto huren wilt.