Autohuur Adelaide

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Adelaide zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Adelaide

  1. Home
  2. Autohuur Australië
  3. Adelaide
EasyTerra Autohuur Adelaide is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Adelaide

Autoverhuur Adelaide
Autoverhuur Adelaide

Introductie

Adelaide is de hoofdstad van de staat South Australia. De stad werd gesticht in 1836 door kolonel William Light en werd genoemd naar koningin Adelaide, de echtgenote van de Britse koning William IV. Voor de bouw van de stad werden uitgestrekte bossen gekapt. In de omgeving van Adelaide zijn die bossen bewaard gebleven, in de Adelaide Parklands. Bij de stad liggen fraaie witte zandstranden. De stad organiseert elk jaar vele festivals, onder meer het Adelaide Festival of Arts en het avant-gardistische Fringe Festival (beide in maart) en het multiculturele Womadelaide festival (februari).

Bevolking

De stad heeft meer dan 1 miljoen inwoners, inclusief voorsteden als Elizabeth en Salisbury. Ruim tweederde van het totale aantal inwoners van South Australia woont in of rond Adelaide. Het is een vergrijsde stad: een kwart van de inwoners is 55 jaar of ouder. Ook een kwart bestaat uit mensen die niet in Australië zijn geboren.

Ligging

Adelaide ligt in het zuiden van Australië aan de Gulf St. Vincent en wordt doorsneden door de Torrens rivier. Ten oosten van de stad liggen beboste bergen en heuvels, de Mount Lofty Ranges. Op korte afstand van de stad liggen belangrijke wijnbouwgebieden zoals McLaren Vale, Barossa Valley en Clare Valley. Melbourne ligt 650 kilometer ten zuidoosten van Adelaide, Sydney 1200 kilometer naar het oosten (afstanden hemelsbreed).

Economie

De stad is een industrieel centrum: er worden auto’s geproduceerd (de helft van de totale autoproductie in Australië), medische apparatuur en elektronische onderdelen. Verder is er een grote defensie-industrie, heeft het grootste Australische oliebedrijf Santos er zijn hoofdkantoor en is het ook de vestigingsplaats van Coopers bierbrouwerij. Adelaide was de bakermat van het wereldwijde medianetwerk News Corporation van Rupert Murdoch. Dat bedrijf is sinds 2004 officieel gevestigd in de VS, maar de meeste kranten in South Australia zijn in handen van News Corporation.
Verder zijn er drie universiteiten, waarvan de University of Adelaide behoort tot de zogeheten Groep van Acht (de beste universiteiten in Australië).

Vliegvelden

De luchthaven van Adelaide ligt 6 kilometer ten westen van de stad. In 2005 is een nieuwe hypermoderne terminal in gebruik genomen. Van Adelaide Airport zijn er directe verbindingen met Hongkong, Kuala Lumpur, Singapore en Auckland. Verder zijn er uiteraard vele verbindingen met steden in Australië.
Het oude Parafield Airport ligt 18 kilometer ten noorden van Adelaide en wordt voornamelijk door sportvliegtuigjes gebruikt. Er is ook een luchtvaartmuseum.

Openbaar Vervoer

Het stadscentrum is compact en u kunt het gemakkelijk te voet verkennen. Toch zijn er ook nog twee (gratis) buslijnen door het centrum: de Bee Line en de City Loop Bus. De laatste vertrekt iedere 20 minuten van het treinstation en heeft 30 haltes bij de belangrijkste culturele attracties en winkelcentra. Het overige (beperkte) openbaar vervoer bestaat uit bussen en stadstreinen. Het Passenger Transport Info Centre (op de hoek van King William Street en Currie Street) heeft uitgebreide informatie over het openbaar vervoernetwerk.

Bussen en treinen rijden na 18.00 veel minder frequent dan overdag en stoppen helemaal nog voor middernacht. Op vrijdag- en zaterdagnacht is er wel een speciale service (Wandering Star) naar de buitenwijken.

De oorsprong van Adelaide ligt bij het strand Glenelg. Daar ligt onder meer een replica van de HMS Buffalo, het schip waarop de eerste kolonisten naar Adelaide voeren. Vanuit het centrum rijdt een historische tram naar Glenelg.

Voor treinliefhebbers is ‘The Ghan’ een must: die trein rijdt dwars door het hart van Australië via Alice Springs naar Darwin aan de noordkust. Ook Sydney, Melbourne en Perth zijn per trein bereikbaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

In Australië rijdt men links en zit het stuur in uw huurauto dus rechts. Hou er verder rekening mee dat Australië een enorm land is en de afstanden naar andere belangrijke steden dus groot zijn.

Vroeger stond Adelaide bekend als de ’20-minutenstad’, wat sloeg op de tijd die nodig was om van de buitenwijken per auto naar het centrum te rijden. Met de groei van de buitenwijken en het autoverkeer gaat die regel niet meer op, maar Adelaide beschikt nog steeds over een duidelijk stratenpatroon met brede wegen. De stad ligt op een knooppunt van verkeerswegen van oost naar west en van noord naar zuid. In ongeveer zeven uur rijdt u via Highway 1 naar Melbourne. Via de kustweg duurt het langer, maar die route is wel mooier.

In het centrum exploiteert het gemeentebestuur een tiental parkeergarages onder de naam ‘U-Park’. U kunt ook op straat parkeren, maar vaak is de maximale parkeertijd beperkt. Dat wordt aangegeven met bijvoorbeeld ‘1P’ (max. 1 uur parkeren) of ‘½'P' (max. een half uur). In een zogeheten ‘Loading Zone’ mag een personenauto maximaal 10 minuten parkeren.

Hotels

Adelaide heeft een ruim aanbod aan hotels. De meeste luxe vindt u in de hotels in het Central Business District, maar de stad heeft een ruime keus in alle prijscategorieën. Goede kwaliteit voor een redelijke prijs vindt u in de zogeheten ‘hostels’, met een- en tweepersoonskamers, maar ook met slaapzalen. Adelaide heeft iets bijzonders: een hostel uitsluitend voor berijders van Japanse motoren!
Het is meestal niet moeilijk een hotelkamer te vinden in Adelaide, maar wij raden u aan tijdens een van de vele festivals (zie Introductie) uw kamer te reserveren.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Adelaide raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Adelaide

EasyTerra Autohuur Adelaide vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Australië, maar in een andere stad dan Adelaide, klikt u dan door naar de Autohuur Australië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Australië u een auto huren wilt.