• Klantbeoordelingen
 • 8.5 / 10 Aantal reviews: 5330
Hulp nodig?
+31 85 001 2744

Autohuur Slowakije

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Slowakije zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
 • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
 • 24000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Slowakije

EasyTerra Autohuur Slowakije is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Autohuur aanbiedingen in Slowakije

Of je nu op zoek bent naar een kleine huurauto of een stationwagon voor het hele gezin. Wij hebben altijd een geschikte auto voor de laagste prijs. Hieronder staan enkele voorbeelden uit ons aanbod in Slowakije
 • Bijvoorbeeld: Skoda Citigo
  Mini klasse
  Bijvoorbeeld: Skoda Citigo
 • Populaire klasse
  Bijvoorbeeld: Skoda Fabia
  Economy klasse
  Bijvoorbeeld: Skoda Fabia
 • Bijvoorbeeld: Ford Focus Estate
  Compact klasse
  Bijvoorbeeld: Ford Focus Estate
 • Bijvoorbeeld: Skoda Octavia
  Intermediate klasse
  Bijvoorbeeld: Skoda Octavia
 • Bijvoorbeeld: Peugeot 508 Estate
  Standard klasse
  Bijvoorbeeld: Peugeot 508 Estate
 • Bijvoorbeeld: Skoda Superb
  Fullsize klasse
  Bijvoorbeeld: Skoda Superb
 • Bijvoorbeeld: Mercedes Vito
  Luxury klasse
  Bijvoorbeeld: Mercedes Vito
 • Bijvoorbeeld: Skoda Fabia wagon
  Stationwagon klasse
  Bijvoorbeeld: Skoda Fabia wagon
De hierboven getoonde tarieven zijn per dag, gebaseerd op een huurperiode van ten minste 7 dagen. Er kunnen belastingen en additionele kosten voor extra's van toepassing zijn. Voor uitleg over deze tarieven, klik hier.

Wat onze klanten zeggen

8.5 / 10 Aantal reviews: 5330

Wanneer een huurauto boeken in Slowakije

Gemiddelde dagprijs per maand

Autoverhuurlocaties in Slowakije

EasyTerra Autohuur vergelijkt de autohuur prijzen op onderstaande bestemmingen
Autoverhuur Slowakije

Locatie informatie voor Slowakije

Slowakije ontdek je het beste met een huurauto. EasyTerra Autohuur heeft ruim 5 ophaallocaties in Slowakije. Zo is er altijd wel een ophaallocatie in de buurt van jouw bestemming.

Introductie

In het oosten van Europa ligt Slowakije met als hoofdstad Bratislava. Het is tevens de grootste stad van Slowakije met 450.000 inwoners. Bratislava ligt tegen de westelijke landsgrens, niet ver van Oostenrijk en Hongarije. De Donau stroomt hier door een gemoedelijk heuvellandschap en vormt de natuurlijke grens met Hongarije.

Voor veel toeristen is de ruige Slowaakse natuur een trekpleister. Vooral het noorden en noordoosten van Slowakije hebben veel te bieden. De hoge bergen van de Tatra's, historische plaatsen als Levoca en Bardejov en fantastische mogelijkheden om op de rivier de Dunajec te raften, geven veel natuurliefhebbers meer dan genoeg redenen om Slowakije te bezoeken. Wie van historie houdt kan niet alleen een bezoek brengen aan de hoofdstad van het land, of bovengenoemde plaatsen, maar heeft ook de mogelijkheid om een tocht te ondernemen langs de 180 kastelen en ru√Įnes die nog altijd verspreid over het Slowaakse land staan. Veruit de mooiste van alle is Spissky hrad, in het oosten van Slowakije. Tevens vindt men in het noordoosten van Slowakije nog de historische houten kerken die stammen uit de Moravische periode in de negende eeuw. Slowakije is een jonge republiek, die nu vijftien jaar bestaat en door een toenemend aantal toeristen ontdekt wordt.

Geschiedenis

Het gebied dat vandaag de dag als Slowakije wordt aangeduid, werd in de vijfde eeuw na Christus bewoond door Slavische stammen. In 833 n.Chr. veroverde de Moravische prins de stad Nitra, 85 kilometer ten oosten van het huidige Bratislava. Zo werd het Groot Moravisch Rijk gesticht. Het centrale en het westelijke deel van het huidige Slowakije, heel Tsjechi√ę, en delen van Polen, Hongarije en Duitsland, behoorden tot dit rijk. In de tweede helft van de negende eeuw doet het christendom zijn intrede en bekeert het rijk zich tot deze religie.

Het Moravische rijk was echter geen lang leven beschoren. In 907 viel het uiteen en tegen 1018 had Hongarije het hele rijk geannexeerd. Deze situatie gaf negenhonderd jaar betrekkelijke stabiliteit voor het overgrote deel van Slowakije. Wel behoorde van 1412 tot 1772 de oostelijke Spis-regio tot Polen. De Hongaren groeven zilver-, koper- en goudmijnen. Daarnaast kwam de handel in barnsteen, wol en goud op gang. Op 170 kilometer ten oosten van Bratislava ligt nog altijd de historische plaats Banska Stiavnica. De oudste schriftelijke vermelding van deze plaats komt uit het jaar 1156. In de dertiende eeuw werd Banska Stiavnica bekend vanwege de winning van goud en zilver. Tegenwoordig staat de historische binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In de zestiende eeuw overspoelden de Turken Hongarije. De hoofdstad van het rijk verplaatste zich toen van Buda naar Bratislava. Vervolgens werd in 1967 het Oostenrijk-Hongaarse koninkrijk gesticht. Dit had tot gevolg dat de Hongaarse cultuur opgedrongen werd aan de Slowaken. Het Hongaars werd de enige taal die men op basisscholen leerde. Als reactie hierop trok de Slowaakse bevolking de banden aan met de Tsjechen. Aangezien de Tsjechen door Oostenrijk bezet werden, deelden de beide volken een soortgelijk lot. Na de val van Oostenrijk-Hongarije in de Eerste Wereldoorlog, werd Tsjecho-Slowakije geboren.

In 1938 was het echter alweer gedaan met de combinatie. Toen bij het Verdrag van M√ľnchen delen van de republiek afgestaan moesten worden aan Duitsland, verklaarde Slowakije zich onafhankelijk. Hongarije maakte gebruik van het instabiele Slowakije en pakte een stuk land af.

In de Tweede Wereldoorlog schaarde Slowakije zich achter Hitler, onder leiding van Jozef Tiso. In 1944 kwam het Slowaakse volk in opstand tegen de fascistische Tiso. Slowaken zijn nog altijd trots op deze uiting van verzet. Het kostte de Duitsers maanden om de opstand neer te slaan.

Na de oorlog werd Tsjecho-Slowakije opnieuw één staat. Het was de bedoeling dat deze federaal zou zijn, maar in 1948 kreeg de Sovjet Unie de macht in handen en werd het gezag gecentraliseerd in Praag. De Slowaken voelden zich achtergesteld ten opzichte van de Tsjechen. Dit resulteerde in de 'Praagse Lente', een periode die liep van januari tot augustus 1968. In deze tijd stuurde Alexander Dubcek, de toenmalige politieke leider van Tsjecho-Slowakije, aan op een meer gematigde koers voor het communistische land. Het was zijn bedoeling een democratisering door te voeren. Door deze veranderingen kregen Slowaken in theorie gelijke rechten. De macht bleef echter in Praag liggen. De Sovjet-Unie vreesde dat de veranderingen in Tsjecho-Slowakije invloed zouden hebben op de andere leden van het Warschaupact. Mede daarom wilde de communistische leider van de Sovjet-Unie, Leonid Brezjnev, de hervormingen een halt toeroepen. Op twintig augustus 1968 startte 'Operatie Donau', waarbij de Sovjet-Unie Tsjecho-Slowakije binnenviel.

Alle hervormingen werden teruggedraaid. De onrust en ontevredenheid onder de bevolking bleef zodoende bestaan. De 'Fluwelen Revolutie' van 1989, wierp het communistische regime geweldloos omver en deed het Slowaakse nationalisme opleven. In 1992 wees het Slowaakse parlement een verdrag af dat een continuering van Tsjecho-Slowakije zou hebben betekend. Slowaken wilden een soevereine staat en kregen deze in 1993.

Samenleving en cultuur

Er wonen ongeveer 5,5 miljoen mensen in Slowakije. Zo'n tien procent hiervan is van oorsprong Hongaar. Deze groep woont voornamelijk in het zuidoosten van het land. Een kleine één procent is Tsjech. Ten slotte is er ook nog een populatie Roma in Slowakije aanwezig. Hiervan weet men niet precies hoe groot deze is.

Slowaken zijn over het algemeen vriendelijk, alhoewel ze in eerste instantie een beetje stug over kunnen komen. Plattelandstradities worden door de landelijke bevolking gekoesterd. Zo worden gasten vaak onthaald met slivovica, een sterke pruimenlikeur. Schoenen trekt men uit bij de deur en worden verwisseld voor slippers, sandalen of ander schoeisel. In dorpen dragen sommige mensen nog altijd de kleurrijke kledendracht.

De overgrote meerderheid van de Slowaken is rooms-katholiek. Daarnaast is het evangelisch protestantisme erg populair. Godsdienst in het algemeen is een belangrijk onderdeel van het leven van Slowaken. In het oosten van Slowakije vindt men veel Grieks katholieken en orthodoxen.

Het Slowaaks is nauw verwant met het Tsjechisch. Beide zijn West-Slavische talen. Veel jongere Slowaken kunnen tegenwoordig Engels. Een grote groep Slowaken beheerst het Duits, maar het wordt, vooral door de oudere generatie, niet altijd op prijs gesteld wanneer toeristen in het Duits proberen te communiceren. Pogingen van buitenlanders om Slowaaks te praten worden meestal zeer gewaardeerd.

Politieke situatie

Sinds 1993 is Slowakije een parlementaire republiek. Aan het hoofd van het parlement staat de president. Sinds 2004 is dit Ivan Gasparovic. Deze wordt voor een periode van vijf jaar gekozen. De president is ook degene die de ministers aanstelt. Op één mei 2004 is Slowakije toegetreden tot de Europese Unie. Daarnaast is het land ook lid van de Verenigde Naties en de NAVO.

Economie

Sinds de val van het communisme in 1993 blijft de economie in Slowakije achter. Ook de werkloosheidscijfers zijn hoog. Meer dan een derde van Slowakije wordt gecultiveerd voor landbouwdoeleinden. De agrarische sector is dan ook erg belangrijk. Daarnaast wordt er onder andere staal, keramiek en textiel geproduceerd. Slowakije drijft voornamelijk handel met Duitsland, Tsjechi√ę, Rusland en Itali√ę. In Slowakije betaalt men nog altijd met de Slowaakse kroon. Vanaf januari 2009 wordt ook hier de euro ingevoerd.

Geografie en klimaat

In hartje Europa, omgeven door Polen, de Oekra√Įne, Hongarije, Oostenrijk en Tsjechi√ę, ligt het bijna vijftigduizend vierkante kilometer grote Slowakije. In het zuidwesten van dit langgerekte land vormt de rivier de Donau een natuurlijke landsgrens met Hongarije. Vanaf de rivier tot aan de voet van de Karpaten golven groene weiden over de heuvels. Dit is een vruchtbaar landbouwgebied. Ten oosten van Bratislava, grenzend aan de Donau, ligt het droogste, warmste en zonnigste laagland van Slowakije. De langste rivier van Slowakije ontspringt in het noorden in het Tatragebergte en voegt zich na 390 kilometer uiteindelijk bij de Donau. Deze rivier gaat onder de naam Vah.

Iets minder dan de helft van het land is bedekt met bomen. Centraal Slowakije wordt gedomineerd door de Vysoké Tatry, de hoge Tatra's. Deze lopen door naar de Poolse grens. De hoogste top is 2654 meter en wordt Gerlachovsky stit genoemd. Het Tatragebergte is een van de meest bezochte toeristische attracties van Slowakije. Wandelaars kunnen zich hier vergapen aan prachtige vergezichten. Lopend door de bossen en langs de bergwanden, doemen plotseling sprookjesachtige bergmeren op. De tarns vormen de ogen van de Tatra's.

In het zuiden van Slowakije zijn de bergkammen van leisteen, waarin de grotten van Slovensky raj zijn uitgesleten. Het is een nationaal park waar bezoekers schitterende flora en fauna vinden in en langs ravijnen, weilanden en de rivier de Hornad. Het gebied varieert in hoogte tussen de 500 en 1700 meter. Lopend door kloven en over plateaus komen wandelaars voorbij kleine en grotere watervallen die langs de wanden van de rotsen stromen.

Slowakije is omsloten door landen en heeft zodoende een landklimaat. Hierdoor zijn de winters koud en de zomers heet. 's Winters bevriezen de watervallen in de bergen en bedekt de sneeuw de paden. Tot in de lente kan het in de bergen wit blijven. Juli en augustus zijn de warmste maanden. De hoogste temperaturen worden bereikt in het laagland van de Donau.

Verkeer in infrastructuur

Op de snelweg maf in Slowakije 130 km/u gereden worden. Binnen de bebouwde kom moeten automobilisten hun vaart verminderen tot 40 of 60 km/u. Op nationale wegen geldt een snelheidslimiet van 90 km/u. Om op de snelweg te mogen rijden is een groen vignet verplicht. Deze zijn te koop bij grensovergangen, benzinestations of 'Satur' kantoren.

Van Bratislava in het westen naar Kosice in het oosten loopt de belangrijkste spoorlijn. Vanuit Bratislava kunnen ook verschillende treinen naar veel andere Europese steden genomen worden. Treinen rijden effici√ęnt in Slowakije en kaartjes zijn niet duur.

Om met het openbaar vervoer tussen de verschillende steden te reizen, kan beter de trein genomen worden dan de bus. Bussen rijden vaak langzamer en zijn minder comfortabel. Daarnaast rijden treinen frequenter. Lokale bussen en trams rijden in de regel tussen half vijf 's ochtends en half twaalf 's avonds.

Van en naar Praag Airport gaan verschillende vliegtuigen per dag. Aangezien het vliegveld van Wenen (Wenen Airport) slechts op zestig kilometer afstand ligt, gaan er vanuit Bratislava niet bijzonder veel vliegtuigen naar andere Europese steden. Bratislava Airport ligt zo'n negen kilometer buiten de hoofdstad.

Eten en drinken

Slowaken dineren meestal zo tussen zes en negen uur 's avonds. Een van de specialiteiten van het land die niet gemist mag worden, is de knoflooksoep (cesnaková poievka). Een ander typisch Slowaaks gerecht is bryndzové halusky: knoedels gebakken in schapenkaas en stukjes spek. De Slowaakse kaas is tevens een specialiteit van het land. Daarnaast kent men in Slowakije de traditionele goulash. Ook verschillende vissoorten, zoals forel en karper, worden geserveerd.

In Slowakije wordt wijn verbouwd in het zuiden en in de Modra regio ten noorden van Bratislava. Slowaakse wijn is over het algemeen erg goed. Net als in het aangrenzende Tsjechi√ę, wordt er in Slowakije lekker bier, of pivo, gebrouwen. Voor de liefhebbers van de sterkere alcoholische dranken bieden de Slowaken een verscheidenheid aan mogelijkheden. Wie houdt van kruidig kan een glaasje dem√§novka of horec tot zich nemen. Ook de traditionele pruimenbrandewijn slivovica is een Slowaaks product dat de fruitige kwaliteit deelt met de borovicka die gemaakt is van jeneverbessen.

Tijdzones

De Slowaakse tijd is GMT/UTC+ 1 uur. Eind maart zetten Slowaken de klok een uur vooruit. Dit is de zogenaamde 'zomertijd'. Aan het einde van oktober draait men de klokken weer terug op de 'wintertijd'.

Accommodatie

In Slowakije kent me een sterrensysteem voor de classificatie van hotels. Deze loopt van één tot en met vijf sterren. In Bratislava zijn de hotels behoorlijk veel prijziger dan in de rest van Slowakije.

Hostels zijn meestal geopend in de maanden juli en augustus. De speciale toeristen hostels geven zeer eenvoudig onderdak. Deze zijn bedoeld voor de reizigers die niets meer willen dan een bed om in te slapen. Vaak worden ze gebruikt door hikers. Informatie over deze hostels is verkrijgbaar bij de kantoren voor toeristeninformatie.

Campings zijn meestal van mei tot september geopend. Hier kunnen vaak ook huisjes gehuurd worden.

Wie op zoek is naar een kamer in de stad of op het platteland, moet uitkijken naar borden waarop priv√°t, of Zimmer frei. Toeristenbureaus of reisbureaus kunnen vaak ook kamers boeken. Buiten de grote stad, in de toeristische gebieden, is de service vaak een stuk uitgebreider.

Externe bronnen

Voor meer informatie over Slowakije raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Praktische informatie

 • Valuta
  Euro
 • Rijrichting
  Rechts
 • Max snelheid in de stad
  50 km/h
 • Max snelheid snelweg
  90 km/h
 • Taal
  Slovak
 • Populaire autoklasse
  economy
 • Populaire verhuurders
  Budget

Wat de meeste mensen willen weten

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina. Of neem contact met ons op.
Is EasyTerra Autohuur de goedkoopste? Ja, wij hebben laagste prijsgarantie en doordat we aanbieders vergelijken kunnen we je altijd de scherpste tarieven aanbieden. Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal? De voucher, je paspoort, rijbewijs en creditcard. Het is erg belangrijk dat je een rijbewijs en creditcard bij je hebt die beide op naam van de hoofdbestuurder staan. Wees erop voorbereidt dat het lokale verhuurbedrijf een bepaald bedrag op je creditcard zal blokkeren voor onder andere de borg. Hiervoor heb je de pincode van je creditcard nodig. Indien je rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in het Chinees) dan moet je ook een vertaling hiervan bij je hebben. Alleen je originele paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopie√ęn. Zijn er nog additionele kosten? In principe zijn al onze tarieven inclusief. Mochten er toch nog additionele kosten van toepassing zijn, dan zal onze reserveringsafdeling u hierover van te voren inlichten. Mocht u dan niet akkoord gaan, dan kunt u gratis en te allen tijde (minimaal 48 uur van tevoren) uw boeking annuleren. Welke verzekeringen zijn van toepassing op mijn huurauto? In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief WA-verzekering en brandverzekering. Ook de allriskverzekering en de diefstalverzekering zijn in de meeste gevallen inbegrepen in onze tarieven. Wat is het worry-free label? Dit label geeft aan dat de huurauto voldoet aan de volgende eisen: Ongelimiteerde kilometers, zonder eigen risico (of dekking eigen risico), een gunstig brandstofbeleid en een verhuurbedrijf met goede klantervaringen. Met een auto die aan deze vier eisen voldoet, wordt de selectie een stuk eenvoudiger. Hoe kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren? Je kunt direct annuleren via ‚Äúmijn account‚ÄĚ. Indien de wijziging of annulering op korte termijn is (binnen 48 uur) raden wij je aan telefonisch contact met ons op te nemen. Binnen welke termijn wordt mijn boeking bevestigd? De meeste reserveringen worden binnen enkele minuten na de betaling bevestigd. Voor last- minute boekingen, (ophalen in de volgende 48 uur) adviseren wij u contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Welke aanbieders vergelijkt EasyTerra Autohuur op deze locatie?
 • Budget
 • Alamo
 • Enterprise
 • Sixt
 • Europcar
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Hertz
 • Buchbinder
 • Thrifty
 • Avis
 • Megadrive
 • FireFly Car Rental
 • Payless Car Rental
 • Global Rent a Car
 1. Home
 2. Autohuur Slowakije