Autohuur Dubrovnik

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Dubrovnik zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Dubrovnik

  1. Home
  2. Autohuur Kroatië
  3. Dubrovnik
EasyTerra Autohuur Dubrovnik is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 95
Jc Carwiz rent a car Dubrovnik Airport
“Duidelijk & behulpzaam”

“EasyTerra heeft een ontzettend overzichtelijke website. Je vult in wat je wensen zijn en er wordt snel een duidelijk overzicht gegeven van beschikbare auto's. Daarnaast is de informatievoorziening over verzekeringen heel goed, en wordt je duidelijk gemaakt wat het belang is van een goede verzekering en of je alles wilt afkopen of alleen voor bepaalde schade. Daarnaast vertellen ze er ook bij dat verkopers ter plekke vaak allerlei trucs en praatjes hebben om jou een dure verzekering aan te smeren, maar dat je hier niet op moet ingaan omdat je "bij ons echt verzekerd bent."”

04-04-2019 14:35
Willem Active Car Rental Dubrovnik Airport
“Goede transparante service!”

“Goede transparante service!”

23-10-2018 12:37
Luc Avant Car Dubrovnik Airport
“Blij met de service”

“Blij met de service; aardig personeel. Auto was nog erg nieuw en perfect klaargemaakt voor gebruik. Wel bleken de prijzen van de zogenaamde "verzekeringen" die je moet afsluiten om door naburige landen te rijden ter plekke vele malen hoger (75 euro!) dan dat we van te voren via de website konden vinden (ongeveer 25 euro)...”

21-10-2018 19:44

Locatie informatie voor Dubrovnik

Autoverhuur Dubrovnik
Autoverhuur Dubrovnik

Introductie

Dubrovnik is een sfeervol plaatsje in Kroatië en een toeristische topbestemming aan de Adriatische Zee. Al in de 19e eeuw werd Dubrovnik ontdekt door de Europese koningshuizen en andere rijke Europeanen om er hun vakantie door te brengen. De prachtige oude stad werd in 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet.

Bevolking

Door het uiteenvallen van Joegoslavië en de daaropvolgende oorlogen daalde het inwonertal van Dubrovnik in de jaren negentig. Nu neemt de bevolking weer toe; in de stad wonen ongeveer 50.000 mensen.

Ligging

Dubrovnik ligt in het uiterste zuiden van Kroatië aan de Adriatische Zee. Split ligt hemelsbreed op 165 kilometer ten noordwesten van Dubrovnik.
De stad heeft een typisch mediterraan klimaat, met milde en vrij natte winters en hete, droge zomers. In het voorjaar en najaar is de temperatuur in Dubrovnik het aangenaamst. Wel waait er vaak een stevige wind.

Economie

Er is enige industrie rond Dubrovnik. Belangrijke producten zijn staal, cement en textiel. Ook is er chemische industrie. Dubrovnik is ook nog steeds een belangrijke vissershaven.

Toerisme is bijzonder belangrijk voor de stad; Dubrovnik wordt jaarlijks door zo’n 1 miljoen mensen bezocht.

Verder is het een belangrijk onderwijscentrum, met onder meer een universiteit en hogere opleidingen voor Zeevaart en Toerisme.

Vliegvelden

Het vliegveld van de stad, Dubrovnik Airport ook wel bekend onder de naam Čilipi Airport, ligt twintig kilometer ten zuiden van Dubrovnik.

Openbaar Vervoer

Dubrovnik heeft een goed netwerk van stadsbussen. De maatschappij Libertas heeft uiterst moderne bussen die u naar elke bestemming in de stad brengen. Vanaf het centrale busstation vertrekken bussen naar andere plaatsen in Kroatië. Overal in de stad kunt u voor de stadsbussen tickets kopen, die 1 uur geldig zijn. Een kaartje kopen in de bus is iets duurder. Er zijn ook dagkaarten verkrijgbaar.

Verkeer- en Parkeersituatie

Het oude centrum van de stad is volkomen verkeersvrij (met uitzondering van stadsbussen) en het is dus onmogelijk daar rond te rijden. Dat is ook niet nodig, want het centrum van Dubrovnik is prima te voet te verkennen, al is het hier en daar wel erg stijl.
Buiten het stadscentrum is het vinden van een vrije parkeerplaats lastig. Vooral in de zomermaanden zijn de meeste parkeerplaatsen voortdurend bezet.

Uw huurauto is wel een uitstekend middel van vervoer om de omgeving van Dubrovnik te verkennen.

Hotels

Dubrovnik heeft een zeer ruim aanbod van hotels in alle prijscategorieën. Vooral de hoogste klasse is goed vertegenwoordigd; negen van de vijftien meest luxueuze hotels van Kroatië staan in Dubrovnik! De kamerprijzen van alle hotels liggen overigens iets hoger dan in de rest van Kroatië.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Dubrovnik raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Dubrovnik

EasyTerra Autohuur Dubrovnik vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Kroatië, maar in een andere stad dan Dubrovnik, klikt u dan door naar de Auto huren Kroatië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Kroatië u een auto huren wilt.