Autohuur Windhoek

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Windhoek zodat jij dat niet hoeft te doen.

Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Het Worry-Free label
  • Geen zorgen over het eigen risico
  • Ongelimiteerde kilometers
  • Een verhuurder met een goede beoordeling
  • Vol-vol brandstofbeleid

Autohuur Windhoek

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Windhoek zodat jij dat niet hoeft te doen.

Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Windhoek

  1. Home
  2. Autohuur Namibië
  3. Windhoek
EasyTerra Autohuur Windhoek is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 21
Rob P Avis Hotel Safari
“Extra dag auto huren blijkt onbetaalbaar!”

“Op zich was auto verhuur goed geregeld, maar ik wilde 1 maand tevoren proberen mijn huurperiode met 1 dag verlengen (=startdatum 1 dag eerder, zelfde einddatum). Bleek 300 Euro extra te kosten !! Erg inflexibel..”

05-09-2018 06:52
M. Mekkink Avis Windhoek International Airport
“Superhandige site”

“Superhandige site. Nooit betere aanbiedingen gevonden dan via easyterra. Duidelijke informatie.”

12-08-2018 09:26
Wim Lukaart Hertz Windhoek International Airport
“Prima ervaring!”

“Wij huurden via Easy Terra een auto die we ophaalden in Namibie (windhoek) en terugbrachten in Kaapstad. We werden netjes door Hertz ontvangen en alles was zoals overeengekomen. De service en de prijs was helemaal OK!”

10-03-2017 07:52

Locatie informatie voor Windhoek

Autoverhuur Windhoek
Autoverhuur Windhoek

Introductie

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, een land aan de westkust van zuidelijk Afrika. In de koloniale tijd was het de hoofdstad van Duits Zuidwest-Afrika. Na de Eerste Wereldoorlog werd het gebied bestuurd door Zuid-Afrika. In 1990 werd het onafhankelijk en kreeg het land de naam Namibië. Sinds die onafhankelijkheid is Windhoek sterk gegroeid. In het centrum verrees moderne hoogbouw, naast de oude gebouwen in Duitse stijl.

Bevolking

De stad heeft zo’n 230.000 inwoners, zo’n 10% van alle inwoners van Namibië (dat 20x groter is dan Nederland). Het is de grootste stad van het land, maar heeft onmiskenbaar een ‘provinciaals’ karakter.

Ligging

Windhoek ligt centraal in Namibië op een hoogte van 1600 meter. Het is de plaats waar de meeste toeristen aankomen om op safari te gaan in de rest van het land. De stad ligt op een hoogvlakte die aan de westkant begrensd wordt door een bergketen met toppen van zo’n 2000 meter hoog. Nog verder naar het westen, aan de kust, ligt de Namibische Woestijn. Ook ten oosten van de centrale hoogvlakte ligt een woestijn, de Kalahari.

Economie

Namibië is rijk aan bodemschatten: mineralen, diamanten, lood, zink en zilver. De mijnbouw vindt plaats in de provincies, maar de hoofdkantoren van de mijnbedrijven zijn gevestigd in Windhoek. Veel van deze bedrijven zijn overigens in buitenlandse (Duitse en Zuid-Afrikaanse) handen.
Sinds de onafhankelijkheid speelt toerisme een steeds belangrijker rol in de economie. Namibië trekt vele eco-toeristen en Windhoek pikt daar – als de toegangspoort – een graantje van mee. Het land ontvangt meer dan 1 miljoen buitenlandse bezoekers per jaar.

Vliegvelden

Het enige internationale vliegveld van NamibiëHosea Kutako International Airport – ligt 45 kilometer ten noordwesten van Windhoek. Het heeft directe verbindingen met Londen (Gatwick), Frankfurt en München. Een vlucht naar Johannesburg duurt zo’n twee uur. Er is ook een lijndienst naar Luanda, de hoofdstad van buurland Angola.
Het internationale vliegveld is niet het drukste vliegveld van Namibië, dat is Eros Airport vlak bij het centrum van Windhoek. Hier landen en vertrekken kleine vliegtuigen voor binnenlandse vluchten.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in Windhoek bestaat uit minibusjes die kriskras door de stad rijden. Sommige hebben vaste routes, andere niet. Het kan enige tijd duren voordat u in de gaten krijgt hoe het systeem werkt. U houdt een minibusje aan door met uw hand op en neer te wapperen. U noemt uw bestemming en de bijrijder zal dan ja of nee knikken, afhankelijk van de route die hij volgt. In het spitsuur kan het moeilijk zijn een busje te vinden dat naar uw bestemming rijdt. U kunt op elke gewenste plaats langs de route in- of uitstappen.

Er rijden treinen in Namibië, maar die zijn extreem langzaam en worden vooral gebruikt voor goederentransport.

Verkeer- en Parkeersituatie

De belangrijkste straat in Windhoek is de Independence Avenue (in de Duitse tijd: Kaiserstrasse). Evenwijdig aan die straat loopt de hoofdweg B1 die loopt naar Okahanja in het noorden en naar Rehoboth ten zuiden van de hoofdstad. De weg B2 loopt van het westen naar oosten (Gobabis) en wordt ook wel de Trans-Kalahariweg genoemd.

De meeste straten in Windhoek zijn geasfalteerd, maar dat geldt niet voor wegen buiten de hoofdstad; vaak zijn dat gravelwegen. Die zijn zeer goed te berijden, maar wordt niet overmoedig en rij niet te hard. Te hoge snelheden zijn de hoofdoorzaak van ongelukken op deze wegen. De tweede oorzaak is concentratieverlies door de grote afstanden en het weinige verkeer. Neem dus voldoende rustpauzes en zorg daarnaast voor voldoende brandstof, water en eten.
Let verder op overstekend wild: Namibië is in feite één groot wildpark! Gooi geen brandende sigaret uit het autoraam, de kans dat een brandende peuk brand veroorzaakt is levensgroot.
De Tourism Office in Windhoek heeft een brochure samengesteld met tips voor het rijden op de wegen in Namibië.

In Windhoek zijn er ruime parkeermogelijkheden, maar laat uw auto bewaken. Er zijn altijd officiële bewakers in de buurt die voor een gering bedrag uw auto in de gaten houden, ook ’s nachts.

Hotels

De meeste hotels in Windhoek liggen in of vlak bij het centrum. De meeste toeristen blijven maar kort in de stad om van daaruit het land te verkennen. De laatste jaren zijn er veel accommodaties bij gekomen in Namibië. Er is een ruime keus: van guesthouses voor backpackers tot bed & breakfast accommodaties, en van uitstekende middenklasse-hotels tot luxueuze lodges. Deze laatste liggen voornamelijk in de natuurgebieden en kunnen behoorlijk prijzig zijn. Het is dan ook vrij kostbaar om deze onderkomens op afgelegen locaties te bouwen en ze dagelijks te voorzien van vers eten en drinken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Windhoek raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Windhoek

EasyTerra Autohuur Windhoek vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Namibië, maar in een andere stad dan Windhoek, klikt u dan door naar de Auto huren Namibië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Namibië u een auto huren wilt.