Autohuur Windhoek

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Windhoek zodat u dat niet hoeft te doen.

Voer plaats of luchthavencode in
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Windhoek

  1. Home
  2. Autohuur Namibië
  3. Windhoek

EasyTerra Autohuur Windhoek is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.3 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 11
Wim Lukaart Hertz Windhoek International Airport
“Prima ervaring!”

“Wij huurden via Easy Terra een auto die we ophaalden in Namibie (windhoek) en terugbrachten in Kaapstad. We werden netjes door Hertz ontvangen en alles was zoals overeengekomen. De service en de prijs was helemaal OK!”

10-03-2017 07:52
Kees Oudendijk Hertz Windhoek International Airport
“Prima huurervaring”

“Auto gehuurd bij Hertz in Windhoek, Namibië. Papieren waren grotendeels al klaar, vriendelijk baliepersoneel. Gratis upgrade. Goede auto. Weliswaar geen pechervaring, dus die kan ik (gelukkig) niet delen. Kortom, aanbevelenswaardig”

24-12-2016 10:34
Dhr. J. Vanderklift, Bidvest Car Rental Windhoek International Airport
“Wat een deceptie!!”

“Auto gehuurd voor 6 dagen in Namibie, een bezoek aan het Etosha wildpark: een Nissan X-Trail of gelijkwaardig. Dit om de slechte wegomstandigheden in het Etosha park. Bij aankomst was de auto niet beschikbaar en moesten we genoegen nemen met een VW T5. Het personeel was zeker niet vriendelijk te noemen en het contact moeizaam. De vervangende VW T5 bleek totaal ongeschikt voor de omstandigheden en waren we genoodzaakt om veelvuldig gebruik te maken van een safari jeep, wat de kosten uiteindelijk verdrievoudigde. Tevens werkte de gehuurde TomTom niet, waardoor we gebruik moesten maken van een route planner op de mobiele telefoon. wederom zeer kosten verhogend!! Vanuit Windhoek naar Kaapstad gevlogen en hier voor twee weken een VW T5 gehuurd. De auto werd 4 uur te laat afgeleverd bij het West Inn hotel en werkte wederom de TomTom niet. Weer duur via de mobiele telefoon genavigeerd. De auto was wel de juiste keuze voor Zuid Africa. Bij inlevering was er zogenaamd extra schade aan de bumper. Na consultatie van de historie in de computer bleek het om een oude schade te gaan. Al met al een matige ervaring.”

09-11-2016 08:38

Locatie informatie voor Windhoek

Autoverhuur Windhoek
Autoverhuur Windhoek

Introductie

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, een land aan de westkust van zuidelijk Afrika. In de koloniale tijd was het de hoofdstad van Duits Zuidwest-Afrika. Na de Eerste Wereldoorlog werd het gebied bestuurd door Zuid-Afrika. In 1990 werd het onafhankelijk en kreeg het land de naam Namibië. Sinds die onafhankelijkheid is Windhoek sterk gegroeid. In het centrum verrees moderne hoogbouw, naast de oude gebouwen in Duitse stijl.

Bevolking

De stad heeft zo’n 230.000 inwoners, zo’n 10% van alle inwoners van Namibië (dat 20x groter is dan Nederland). Het is de grootste stad van het land, maar heeft onmiskenbaar een ‘provinciaals’ karakter.

Ligging

Windhoek ligt centraal in Namibië op een hoogte van 1600 meter. Het is de plaats waar de meeste toeristen aankomen om op safari te gaan in de rest van het land. De stad ligt op een hoogvlakte die aan de westkant begrensd wordt door een bergketen met toppen van zo’n 2000 meter hoog. Nog verder naar het westen, aan de kust, ligt de Namibische Woestijn. Ook ten oosten van de centrale hoogvlakte ligt een woestijn, de Kalahari.

Economie

Namibië is rijk aan bodemschatten: mineralen, diamanten, lood, zink en zilver. De mijnbouw vindt plaats in de provincies, maar de hoofdkantoren van de mijnbedrijven zijn gevestigd in Windhoek. Veel van deze bedrijven zijn overigens in buitenlandse (Duitse en Zuid-Afrikaanse) handen.
Sinds de onafhankelijkheid speelt toerisme een steeds belangrijker rol in de economie. Namibië trekt vele eco-toeristen en Windhoek pikt daar – als de toegangspoort – een graantje van mee. Het land ontvangt meer dan 1 miljoen buitenlandse bezoekers per jaar.

Vliegvelden

Het enige internationale vliegveld van NamibiëHosea Kutako International Airport – ligt 45 kilometer ten noordwesten van Windhoek. Het heeft directe verbindingen met Londen (Gatwick), Frankfurt en München. Een vlucht naar Johannesburg duurt zo’n twee uur. Er is ook een lijndienst naar Luanda, de hoofdstad van buurland Angola.
Het internationale vliegveld is niet het drukste vliegveld van Namibië, dat is Eros Airport vlak bij het centrum van Windhoek. Hier landen en vertrekken kleine vliegtuigen voor binnenlandse vluchten.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in Windhoek bestaat uit minibusjes die kriskras door de stad rijden. Sommige hebben vaste routes, andere niet. Het kan enige tijd duren voordat u in de gaten krijgt hoe het systeem werkt. U houdt een minibusje aan door met uw hand op en neer te wapperen. U noemt uw bestemming en de bijrijder zal dan ja of nee knikken, afhankelijk van de route die hij volgt. In het spitsuur kan het moeilijk zijn een busje te vinden dat naar uw bestemming rijdt. U kunt op elke gewenste plaats langs de route in- of uitstappen.

Er rijden treinen in Namibië, maar die zijn extreem langzaam en worden vooral gebruikt voor goederentransport.

Verkeer- en Parkeersituatie

De belangrijkste straat in Windhoek is de Independence Avenue (in de Duitse tijd: Kaiserstrasse). Evenwijdig aan die straat loopt de hoofdweg B1 die loopt naar Okahanja in het noorden en naar Rehoboth ten zuiden van de hoofdstad. De weg B2 loopt van het westen naar oosten (Gobabis) en wordt ook wel de Trans-Kalahariweg genoemd.

De meeste straten in Windhoek zijn geasfalteerd, maar dat geldt niet voor wegen buiten de hoofdstad; vaak zijn dat gravelwegen. Die zijn zeer goed te berijden, maar wordt niet overmoedig en rij niet te hard. Te hoge snelheden zijn de hoofdoorzaak van ongelukken op deze wegen. De tweede oorzaak is concentratieverlies door de grote afstanden en het weinige verkeer. Neem dus voldoende rustpauzes en zorg daarnaast voor voldoende brandstof, water en eten.
Let verder op overstekend wild: Namibië is in feite één groot wildpark! Gooi geen brandende sigaret uit het autoraam, de kans dat een brandende peuk brand veroorzaakt is levensgroot.
De Tourism Office in Windhoek heeft een brochure samengesteld met tips voor het rijden op de wegen in Namibië.

In Windhoek zijn er ruime parkeermogelijkheden, maar laat uw auto bewaken. Er zijn altijd officiële bewakers in de buurt die voor een gering bedrag uw auto in de gaten houden, ook ’s nachts.

Hotels

De meeste hotels in Windhoek liggen in of vlak bij het centrum. De meeste toeristen blijven maar kort in de stad om van daaruit het land te verkennen. De laatste jaren zijn er veel accommodaties bij gekomen in Namibië. Er is een ruime keus: van guesthouses voor backpackers tot bed & breakfast accommodaties, en van uitstekende middenklasse-hotels tot luxueuze lodges. Deze laatste liggen voornamelijk in de natuurgebieden en kunnen behoorlijk prijzig zijn. Het is dan ook vrij kostbaar om deze onderkomens op afgelegen locaties te bouwen en ze dagelijks te voorzien van vers eten en drinken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Windhoek raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Windhoek

EasyTerra Autohuur Windhoek vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Namibië, maar in een andere stad dan Windhoek, klikt u dan door naar de Autohuur Namibië pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Namibië u een auto huren wilt.