Autohuur Linz

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Linz zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Linz

  1. Home
  2. Autohuur Oostenrijk
  3. Linz
EasyTerra Autohuur Linz is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Locatie informatie voor Linz

Autoverhuur Linz
Autoverhuur Linz

Introductie

Linz is de derde stad van Oostenrijk en de hoofdstad van de deelstaat Oberösterreich. Hoewel het centrum van de stad wat bleekjes afsteekt bij Graz of Salzburg zijn er wel degelijk fraaie historische gebouwen te bewonderen. Als eerste het Kasteel van Linz, maar ook fraaie kerken als de Mariendom en de Pöstlingberg-Kirche dat bovenop een heuvel ligt.
Liefhebbers van elektronische muziek komen begin september ieder jaar aan hun trekken tijdens het grote Ars Electronica Festival. Er zijn ook vele andere culturele activiteiten in Linz: tijdens de zomermaanden zijn er vrijwel dagelijks openluchtconcerten.

Bevolking

Linz heeft 190.000 inwoners, maar de stad ligt in een stedelijk gebied dat tegen de 300.000 inwoners telt.

Ligging

De stad ligt in het noorden van Oostenrijk, aan de rivier de Donau, even ten zuiden van de grens met Tsjechië. Ten zuiden van Linz liggen de heuvels van het Alpenvorland.

Economie

Linz is een industrieel centrum, met grote metaal- en chemiebedrijven. Ook de binnenhaven aan de Donau speelt een belangrijke rol voor de lokale economie. Verder zijn er vestigingen van het snoepconcern Haribo en postorderbedrijf Quelle. De laatste jaren zijn Onderzoek & Ontwikkeling (vooral in de technologiesector) in opkomst en probeert het stadsbestuur het toerisme naar Linz te stimuleren.

Vliegvelden

De luchthaven Linz-Hörsching (ook wel Blue Danube Airport) ligt 12 kilometer ten zuidwesten van de stad en is per huurauto gemakkelijk bereikbaar. Het vliegveld ligt langs de Bundesstrasse 133.

Openbaar Vervoer

Linz heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, dat bestaat uit tram- en buslijnen. Er is een aparte tramlijn naar de top van de Pöstlingberg. Met een Linz City Ticket kunt u gratis gebruik maken van die lijn, maar u krijgt met de kaart ook korting op de toegangsprijs voor musea en andere bezienswaardigheden.

Verkeer- en Parkeersituatie

De spits in Linz is zeer druk. Niet verwonderlijk, want het aantal arbeidsplaatsen in de stad is bijna twee keer zo hoog als de beroepsbevolking. Probeer rijden in de spits dus te voorkomen. Hoewel er vele parkeerterreinen en – garages zijn, kan het in de zomer het moeilijk zijn een parkeerplaats te vinden voor uw huurauto.
Linz heeft uitstekende verbindingen met de rest van Oostenrijk (Wenen en Salzburg via de A1, Graz en Klagenfurt via de A9) en met Duitsland (München). Er zijn plannen om een snelweg aan te leggen naar het noorden, naar Tsjechië.

Hotels

Linz heeft een uitstekend aanbod van overnachtingsmogelijkheden. Van de camping aan de Pichlingersee tot internationale hotelketens (o.m. Marriott). In de zomermaanden en tijdens congressen is het aan te raden uw hotelkamer ruim van tevoren te boeken.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Linz raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Linz

EasyTerra Autohuur Linz vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Oostenrijk, maar in een andere stad dan Linz, klikt u dan door naar de Autohuur Oostenrijk pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Oostenrijk u een auto huren wilt.