Autohuur Orlando

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Orlando zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Gratis annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Orlando

  1. Home
  2. Autohuur Verenigde Staten
  3. Orlando
EasyTerra Autohuur Orlando is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.5 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 114
Pieter G Alamo Rent a Car Orlando International Airport
“Uitstekende ervaring!”

“Uitstekende ervaring!”

12-05-2019 20:28
Wim Gabriels Alamo Rent a Car Orlando International Airport
“Dik in orde!”

“Eenvoudig, flexibel en alles tot in de puntjes geregeld. Dikke proficiat aan het EasyTerra-team!”

16-03-2019 06:59
Van Dijk Alamo Rent a Car Orlando International Airport
“Met vertrouwen weer huren..”

“Normaal gesproken reserveerde ik via een andere mij. mijn auto's. Dit keer via Ease Terra en ik heb geen spijt. Binnen 2 weken 3 keer een auto gereserveerd en dit verliep prima. Ik had gezocht naar een huurauto inc. alle verzekeringen. Easy Terra kwam als goedkoopste voor mijn klasse uit de bus. Telefonisch contact gehad en dit verliep prima. Ik kan niets vertellen over de afloop van een eventuele schade omdat ik deze niet heb gehad. Als ik een volgende keer weer zou huren en easy Terra kwam als prijsgunstigste uit mijn onderzoek, zou ik met vertrouwen weer huren.”

03-02-2019 10:24

Locatie informatie voor Orlando

Autoverhuur Orlando
Autoverhuur Orlando

Introductie

Orlando in de Amerikaanse staat Florida is vooral bekend vanwege het nabijgelegen pretpark Disney World. Er zijn ook nog andere themaparken zoals SeaWorld, het complex van de Universal filmstudio’s en het krokodillenpark Gatorland, een van de oudste attracties in Orlando. De stad zelf is vooral in trek als winkelparadijs. In de omgeving zijn veel meren te vinden.

Bevolking

De stad zelf heeft slechts 215.000 inwoners, maar rond Orlando liggen uitgestrekte buitenwijken en voorsteden waar in totaal bijna 2 miljoen mensen wonen. Net als in andere grote steden in Florida heeft Orlando een aanzienlijke Latijns-Amerikaanse bevolking (‘Hispanics’), vooral uit Puerto Rico.

Ligging

Orlando ligt centraal in de staat Florida in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De ligging was cruciaal voor de vestiging van Disney World: Orlando heeft minder last van orkanen dan kuststeden als Tampa of Miami.

Economie

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Orlando. De stad trekt jaarlijks 50 miljoen binnen- en buitenlandse bezoekers die vooral aangetrokken worden door de attractieparken. In het verlengde daarvan organiseert de stad ook vele congressen en tentoonstellingen in het Orange County Convention Center (200.000 m²). Verder is er enige lucht- en ruimtevaartindustrie en zijn er producenten gevestigd van computersoftware en -hardware.

Vliegvelden

Orlando International Airport ligt ruim 10 kilometer ten zuidoosten van de stad. Er zijn directe verbindingen met steden in Amerika en Europa. Vanaf het vliegveld zijn shuttlebusverbindingen met het centrum van Orlando en naar de topattracties. Disney World heeft een eigen shuttleservice, de Magical Express. Er is ook een treinverbinding. Wilt u met uw huurauto naar de belangrijkste attracties, neem dan de Noorduitgang van het vliegveld (North Exit) en volg dan de SR 528 West naar International Drive. Disney World is bereikbaar door de zuidelijke uitgang te nemen (South Exit) naar de SR 417 South. Vanaf afslag 5 (Exit 5) volgt u de SR 536 rechtstreeks naar Disney. Voor beide routes moet u tol betalen.

Ten noorden van de stad (28 km) ligt Orlando Sanford International Airport. Behalve binnenlandse vluchten zijn er charterverbindingen met steden in Groot-Brittannië en Ierland. Andere Europese steden worden bediend door Icelandair, via Reykjavik.

Dichterbij ligt Orlando Executive Airport, slechts 3 kilometer ten oosten van het stadscentrum. Zoals de naam al aangeeft, wordt dit vliegveld vooral gebruikt door zakenreizigers op binnenlandse vluchten.

Openbaar Vervoer

Er is een uitgebreid busnetwerk met meer dan 60 lijnen die geëxploiteerd worden door Lynx Bus Service. Het centrale busstation vindt u op Livingston Street. Daar vertrekt ook een gratis busdienst door het centrum van Orlando (Lymmo Bus). De attracties langs International Drive en Universal Drive worden bediend door de I-Ride Trolley. Deze bus is vrij langzaam omdat het verkeer op deze wegen erg druk is.

Het Greyhound busstation ligt in een industriegebied (555 N John Young parkway). Vanaf deze terminal zijn geen busverbindingen naar de topattracties. Vanaf het Amtrak station (1400 Sligh boulevard) rijden treinen naar Miami en andere Amerikaanse steden. Sanford, ten noorden van Orlando, is het beginpunt van een autotrein naar Lorton in Virginia, niet ver van de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Verkeer- en Parkeersituatie

De belangrijkste weg die dwars door Orlando loopt is de Interstate 4, die Daytona Beach (90 kilometer naar het noordoosten) verbindt met Tampa (ten zuidwesten). Deze weg wordt in het centrum van Orlando gekruist door de East-West Expressway (SR 408). De belangrijkste attracties liggen allemaal langs International Drive, die evenwijdig loopt aan de Interstate 4. Het verkeer in de stad heeft de laatste jaren steeds meer last van opstoppingen. In 2009 wordt een forenzenspoorlijn in gebruik genomen, waardoor de verkeersdrukte in downtown Orlando hopelijk vermindert.

Alle topattracties hebben grote parkeerterreinen, waarvoor u moet betalen behalve als u in een hotel verblijft op het pretpark. Het transport tussen de diverse attracties is dan ook gratis, maar de kamers in deze hotels zijn aan de prijzige kant.

Hotels

Er is een groot aanbod van hotels in en om Orlando: van de steden in de VS heeft Orlando het grootste aantal hotels op Las Vegas na. Veel mensen bezoeken Orlando voor Disney World. Behalve voor de hotels in het park zelf kunt u ook kiezen voor hotels langs International Drive of in Kissimmee. Boek uw hotelkamer ruim van tevoren (enkele maanden tot zelfs een jaar!) als u vlak bij de topattracties van Orlando wilt verblijven.

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Orlando raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan: