Autohuur Kraków

Bespaar tijd en geld. Wij vergelijken het aanbod van autoverhuurders in Kraków zodat jij dat niet hoeft te doen.

Voer stad, luchthaven of treinstation in
Waarom bij ons reserveren?
  • Kosteloos annuleren Tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
  • Laagsteprijsgarantie Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding
  • 8000+ ophaallocaties Ophaallocaties over de hele wereld
Wij vergelijken alle bekende verhuurders
3319 beoordelingen "Goed" 8 / 10
Wij vergelijken alle bekende verhuurders

Autohuur Kraków

  1. Home
  2. Autohuur Polen
  3. Kraków
EasyTerra Autohuur Kraków is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken. lalalala

Recente reviews

Gemiddelde beoordeling: 8.1 van 10 Aantal klantbeoordelingen: 44
Johannes Van Der Kleij MM Cars Group Kraków Balice Airport
“Auto huren bij EasyTerra Krakau”

“Goede ervaring met deze club, allemaal jonge auto’s, niets aan willen smeren van een verzekering of het afkopen van het eigen risico, het wordt wel gevraagd maar er wordt verder niet aangedrongen. Bij aankomst op de luchthaven was er even onduidelijkheid omdat hun kantoor zich buiten het luchthaven gebied bevind, we hebben info gevraagd bij de toeristen informatie balie en na een telefoontje was de auto snel terplaatsen. Na het inleveren van de auto werden we netjes weer op de luchthaven afgezet. Top”

27-07-2018 09:34
Roy Alamo Rent a Car Kraków Balice Airport
“Duidelijk en een overzichtelijk website!”

“Eventuele extra opties als bijvoorbeeld; verzekeringen, extra bestuurder etc. zijn duidelijk beschreven. De website is overzichtelijk en bied opties bij verschillende auto verhuurders! Zeker een aanrader, voor mij de volgende keer weer EasyTerra!”

03-01-2017 10:30
Pieter Van Den Burg Avis Kraków Balice Airport
“Ok, maar”

“Ik wilde per se all incusive, zorgeloos , zonder eigen risico Ik heb dat geboekt en toch beginnen ze bij Avis te zeuren dat de dekking niet volledig is cq niet bij hun is afgesloten en dat ik toch nog risico loop.Ik ben er niet op ingegaan in het vertrouwen dat ik het voldoende heb afgedicht. er is (gelukkig) verder niets gebeurd, maar het is irritant en je begint te twijfelen.”

03-10-2016 13:04

Locatie informatie voor Kraków

Autoverhuur Kraków
Autoverhuur Kraków

Introductie

Kraków is de enige grote Poolse stad die de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog bespaard zijn gebleven. Het fraaie historische centrum – met als middelpunt de Rynek Glowny – is een bezoek meer dan waard. Alleen de middeleeuwse stadsmuur is vrijwel verdwenen, het grootste deel daarvan werd aan het begin van de 19e eeuw afgebroken. Tot aan het eind van de 16e eeuw was Kraków de hoofdstad van Polen en een belangrijk kenniscentrum (de universiteit van de stad was wereldberoemd).
Vlak bij Kraków ligt het voormalige nazi-concentratiekamp Auschwitz. Het is nu een museum ter nagedachtenis aan de slachtoffers die hier omkwamen in de gaskamers.

Bevolking

De stad heeft 800.000 inwoners, waarmee het de derde stad van Polen is. Met de voorsteden meegeteld wonen er bijna 1,5 miljoen mensen.

Ligging

Kraków ligt in het zuiden van Polen, aan de voet van de Karpaten die de grens met Slowakije vormen. De stad ligt aan de Wisla-rivier, de belangrijkste rivier van Polen die met een grote bocht dwars door het land stroomt om in het noorden bij Gdansk uit te monden in zee. Op de Wawelheuvel bij de stad ligt de citadel van Kraków.

Economie

De stad is een van de belangrijkste economische centra van Polen. Er is een omvangrijke industrie met ijzer- en staalfabrieken, productie van aluminium, chemische producten, machines en voedingsmiddelen.
Daarnaast speelt toerisme een belangrijke rol. Per jaar ontvangt Kraków meer dan 7 miljoen binnen- en buitenlandse bezoekers en dat aantal stijgt nog steeds. Van oudsher is de stad ook een belangrijk onderwijscentrum.

Vliegvelden

Het internationale vliegveld van Kraków – Balice Airport – ligt 12 kilometer ten westen van de stad. Er zijn vele verbindingen met Europese hoofdsteden, waaronder Amsterdam, en ook met Chicago en New York. In de zomermaanden zijn er chartervluchten naar bestemmingen in Noord-Afrika.
Kraków is vanaf het vliegveld in 20 minuten bereikbaar. Verder zijn er twee buslijnen naar het centrum van de stad (192 en 208).

Openbaar Vervoer

Het centraal station van Kraków - Dworzec Glowny – ligt net buiten het oude centrum. Er is een regelmatige sneltrein naar Warschau (2 uur 45 minuten) en er zijn vele internationale verbindingen, onder meer met Berlijn, Frankfurt, Wenen en Praag. In de stad zelf rijden trams en bussen. U kunt bij krantenkiosken een dagkaart kopen. Let er wel op dat u deze kaart meteen bij binnenkomst afstempelt. Het kaartje is vanaf de stempeltijd een uur geldig. Week- of maandkaarten hoeft u niet af te stempelen.

Verkeer- en Parkeersituatie

Kraków is gemakkelijk bereikbaar: vanuit het westen (Wroclaw) via de A4 en vanuit het noorden (Warschau) via de A1.
Het oude centrum van de stad is grotendeels autovrij. U kunt uw auto parkeren in een van de bewaakte parkeergarages. Vlak bij het centrum liggen twee van dergelijke garages: op de plac Szczepanski en de plac swietego Ducha.
De aanleg en het onderhoud van wegen in Polen hebben geen gelijke tred gehouden met de explosieve toename van het autoverkeer. Er wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de (snel)wegen, maar het zal nog jaren duren voordat die allemaal op een Westers niveau zijn.

Hotels

Net als het autoverkeer is ook het aantal toeristen in Kraków de laatste jaren explosief toegenomen. Er is een redelijk aanbod aan hotels in de middenklasse, maar luxe hotels zult u vrijwel niet vinden in de buurt van de oude stad. Er zijn vele goedkope accommodaties, maar mijdt de hotels in het stadsdeel Nowa Huta, die vroeger dienst deden als onderkomens voor tijdelijke werkers in de industrie. Verder zijn er vele bed & breakfast accommodaties en is er een ruim aanbod aan appartementen. Huur deze alleen via een officiële agent!

Externe Bronnen

Voor meer informatie over Kraków raden wij u naast zoeken met Google de volgende bronnen aan:

Autoverhuur locaties in Kraków

EasyTerra Autohuur Kraków vergelijkt de prijzen van autoverhuur bedrijven op de onderstaande locaties:

Als u op zoek bent naar een huurauto in Polen, maar in een andere stad dan Kraków, klikt u dan door naar de Autohuur Polen pagina, vanuit daar kunt u een keuze maken in welke stad in Polen u een auto huren wilt.